Afscheidsfotografie

Elke reportage wordt afgeleverd in een uniek en persoonlijk album die volledig naar uw wens wordt samengesteld.

Fotograaf Gwendolyn Pieters is gespecialiseerd in afscheidsfotografie.

Afscheidsfotografie

Een begrafenis is heel veel regelwerk in een hele korte tijd. Je bent vaak overmand door emoties. Veel wordt niet gezien en raakt vergeten. De keuze voor de rouwkaart, de kist en alle andere details waar zoveel aandacht aan is besteed. Maar ook wie er allemaal aanwezig waren. Foto’s zijn dan een tastbare herinnering. Pas na de begrafenis komt er tijd om stil te staan bij het verlies. Als je eraan toe bent om terug te kijken, dan is het fijn dat er foto’s gemaakt zijn. Want rouw werkt voor iedereen anders. Kinderen hebben bijvoorbeeld hele specifieke vragen. Of zijn soms nog te jong om echt te beseffen wat afscheid nemen is. Misschien is er een familielid met dementie. Een fotoalbum van de uitvaart helpt dan als er vragen komen.

Als gespecialiseerd afscheidsfotograaf leg ik alle waardevolle momenten van een begrafenis vast.

Twee handen die elkaar vinden. Een liefdevolle blik. Een dag vol emoties, bewaard in integere foto’s. Om herinneringen levend te houden. En om te helpen in het rouwproces. Kiezen voor een afscheidsfotograaf betekent dat je het werk en de zorgen van het fotograferen overlaat aan een professional. Zodat alle aanwezigen er die dag echt bij kunnen zijn. En niet na hoeven te denken over deze extra verantwoordelijkheid. Kerken en rouwcentra zijn vaak donker, buiten kan het regenen of juist stralen van de zon. Ik benut het aanwezige licht en zal nooit storen met flitsen of geluid.

Vooraf kiezen we samen de momenten die ik ga vastleggen.Te denken valt aan bijvoorbeeld het sluiten van de kist, het begeleiden van de overledene van de kerk naar het graf. Alles is bespreekbaar. Op de dag zelf ben ik discreet en respectvol aanwezig bij jullie afscheid. Ik fungeer als een extra set ogen, kijk met jullie mee. Zo onopvallend als mogelijk is, maar wel op de juiste momenten op de juiste plek. Ik ben er niet om het verdriet vast te leggen. Maar ga juist op zoek naar warmte: een troostende hand, een liefdevolle blik. Na de begrafenis heb ik snel een slideshow gereed, met een selectie aan beelden. Daarna ga ik aan de slag met het maken van een album, dat geheel naar wens is samen te stellen. Alles is maatwerk, voor elk budget is er een oplossing.

Als u een afspraak wilt maken of gewoon meer informatie wenst dan kunt u mij altijd mailen of bellen. Dat kan op elk moment, ook in de avonduren. Vervolgens kom ik langs voor een kennismaking of voeren we een telefonisch gesprek over alle wensen en mogelijkheden.

Gwendolyn Pieters
www.pietersafscheidsfotografie.nl

Begrafenisverzorging Roubos: Respectvol, professioneel en gepast.

» Klik hier om onze volledige bedrijfsvideo te bekijken!
× Start een gesprek via Whatsapp!